Ohitus pääsisältöön »

0 tuotetta

Lepai TA-2020 T-luokan stereovahvistin

Lepai TA-2020 T-luokan stereovahvistin


Keskustele, kommentoi tai kysy tuotteesta (4)

Saatavuus: n. 5-12 arkipäivää

85,00 €
Kaikki tuotteet ilman toimituskuluja!

Katsaus

T-luokan integroitu stereovahvistin

YksityiskohdatLepai TA-2020 ei ehkä ulkonäöltään vakuuta. Pieni, kevyt, musta alumiinilaatikko, jossa kromatut muovinupit säätiminä ja kanteen präntättynä läjäpäin vinksahtaneen mainosmiehen villejä teholukemia, jotka kannattaa jättää suosiolla omaan arvoonsa. Eli 550 watin teholukemia tästä laitteesta ei ulos saa vaikka Ohmin lakia miten pyörittelisi.

Päivitys: Uusissa vuoden 2011 malleissa präntättynä realistisemmat wattimäärät. Lisäksi piirikaaviota on virtaviivaistettu ja nyt kaiutinlähdöt sekä piiri on suojattu releellä ja sävynsäätimet voi ohittaa halutessaan napilla.

Mutta ulkonäöstä voidaankin siirtyä siihen varsinaiseen syyhyn miksi vaivaudumme ottamaan tämän laitteen myyntiin ja kirjoittamaan siitä hieman muutakin kuin pelkät teholukemat: Tripathin TA2020-vahvistinpiiri.

Tripathin vuonna 1998 markkinoille tuomat T-luokan vahvistinpiirit kuuluvat varsinaisesti D-luokkaan eli digitaalivahvistimiin, joita on käytetty vanhastaan sovelluksissa joissa korkea hyötysuhde on tärkeämpi kuin äänenlaatu (mm. subwooferit).

Mutta Tripath mullisti markkinat, sillä sen kehittämissä T-luokan piireissä yhdistyi korkea hyötysuhde ja audiofiilien keskuudessa nopeasti legendaariseksi muodostunut putkimaisen lämmin, tarkka ja eläväinen toisto, pääasiallisesti piirissä käytetyn korkean 50MHz näytteenottotaajuuden takia, sekä koska takaisinkytkentä otetaan suoraan kääntävästä tulosta (eng. switching node) jolloin pystytään käyttämään paljon suurempaa silmukkavahvistusta kuin normaaleilla yksinapaisilla vahvistimilla on totuttu. Kuulostaako selkeältä? No onneksi itse vahvistin sentään kuulostaa.

TA2020-piiriä ovat käyttäneet laitteissaan mm. Sony, Panasonic, Blaupunkt, Apple ja koko high-end käsitteen muodostanut Audio Research.

Jotain myös kertoo se että muunmuassa IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) on listannut TA2020-piirin "25 mikropiiriä jotka järisyttivät maailmaa"-listalle, jossa muita mainittavia mikropiirejä ovat esim. kotitietokoneiden vallankumouksen mahdollistanut Motorola MC68000 ja Intelin 8088, eli x86-arkkitehtuurin perusta.

Tälle pohjalle on rakennettu myös Lepai TA-2020. Se on suoraan paketista otettuna hintaluokassaan hämmästyttävä vahvistin varsinkin paritettuna kohtuullisen herkkien kaiuttimien (>88dB) kanssa, mutta tarjoaa lisäksi yksinkertaisen rakenteensa ansiosta myös kolvinkäyttötaitoiselle harrastajalle hyvän alustan virittelyyn.

Kohtuullisen edullisen hintansa ansioista Lepai onkin noussut hifi-harrastajien ja -rakentelijoiden keskuudessa suureen suosioon ja netistä löytyy sivukaupalla keskustelupalstoja vahvistimen modaamisesta. Lienee sanomattakin selvää että takuumme raukeaa heti kun vahvistimen avaa.

Joitain yksinkertaisia parannuksia ovat esimerkiksi:
- Sävynsäätimien ohitus tai potikoiden vaihto (100K log)
- Volumepotikan korvaaminen esim. sinisellä Alpsilla
- Kelojen vaihto 10uH ferriittitoroideihin (3A)
- Esivahvistimena toimivan opampin vaihto JRC4558 -> esim. LM4562

Pakkauksessa tulee mukana 12V 5A virtalähde, sekä liitinkaapeli jolla vahvistimen voi kytkeä suoraan 12V akkuun. Kuten yleisesti on tiedossa, puhdas tasavirta on hifi-laitteille parasta virtaa. Pienellä 12V 7Ah lyijyakulla vahvistin toimii virtatehokkuutensa ansiosta reilun vuorokauden (muista huolehtia ettei akku pääse syväpurkautumaan).

Ja kyllä, syy siihen miksi Tripathia koskeva osio on kirjoitettu menneessä muodossa on ettei ko. yritystä enää ole olemassa. Tripath lopetti toimintansa vuonna 2007 ja silloin loppui myös piirien valmitus, eli jossain vaiheessa näitä ei enää saa.


Tekniset tiedot:

- Sävynsäätimet bass ja treble
- Virtalähde 230VAC -> 12VDC 3A
- Tripath TA2020 T-luokan vahvistinpiiri
    - Teho 2x20W
    - Matala harmoninen särö
        - 0,03% THD+N @ 9W 4 ohm
        - 0,1% THD+N @ 10W 4 ohm
        - 0,1% THD+N @ 6W 6 ohm
    - Korkea hyötysuhde
        - 88% @ 12W 8 ohm
        - 81% @ 20W 4 ohm
    - Häiriöetäisyys 98dB
- RCA-linjatason sisäänoton herkkyys 200mV (RCA)
- 3,5mm vaimennettu sisäänotto mp3-laitteille

Tripath TA-2020 speksisivu (pdf)

Lisätiedot

Tuotekoodi 100150
Takuu 6kk

Voisit olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

 1. Deltaco HDMI v1.4-kaapeli 3D & Ethernet 2m

  Deltaco HDMI v1.4-kaapeli 3D & Ethernet 2m

  19,90 €
 2. Lepai TA-2020 T-luokan stereovahvistin

  Lepai TA-2020 T-luokan stereovahvistin

  85,00 €
 3. 50W UFO-kasvivalaisin

  50W UFO-kasvivalaisin

  129,90 €
 1. Solar Racer

  Solar Racer

  6,90 €
 2. Huawei 7dBi ympärisäteilevä antenni

  Huawei 7dBi ympärisäteilevä antenni

  42,00 €

Kysymykset tuotteesta:

1 Vastaus
Lähettänyt tomppa maanantai 9 heinäkuu 2012

Viesti:

tuohon ei vissii saa subia kiinni eli vaan diskantit?

Vastaukset:

 • Vastannut Asiakas Palvelu maanantai 9 heinäkuu 2012
  Vahvistin sinällään ei välitä onko perässä subwoofer, midwoofer vai diskantit, eli kyllä tähän voi subbarinkin kytketä. Väliin kannattaa laittaa vain subbarille sopiva alipäästösuodin, ellei halua että subbari soittelee koko taajuuskaistaa.
Ei vastattu
Lähettänyt P88 perjantai 21 lokakuu 2011

Viesti:

Ei tätä turhaan ole hehkutetu. :)

Ei vastattu
Lähettänyt Ali8 tiistai 21 kesäkuu 2011

Viesti:

Modattu on ja hienosti toimii =D Säätimet kannattaa tosiaan ohittaa , sillä mp3-soittimissa hyvät säädöt ! Mainio vahvistin matkailu-autoon / veneeseen ja nuo releet estävät rikkoutumisen ON / OFF ja ylijännite tilanteissa. Trane - akulla paras / loistava ääni hyvillä ja herkillä (yli 90dB / W) kajareilla.

1 Vastaus
Lähettänyt Miika tiistai 21 kesäkuu 2011

Viesti:

Onko siinä mikseri-toiminto? Eli toimivatko molemmat sisääntulot samanaikaisesti?

Vastaukset:

 • Vastannut Asiakas Palvelu tiistai 21 kesäkuu 2011
  Taitavat toimia, mutta 3,5mm sisääntulo on tarkoitettu high level-signaalille (kuulokesignaali) ja RCA-sisääntulot linjatasoiselle signaalille. Jos useampaa linjatasoista signaalia haluaa jostain syytä syöttää samaan kanavaan, hommanhan saa hoidettua rca-haaroituspiuhalla. On sitten ihan eri asia kannattaako kahden linjatasoisen laitteen lähtösignaaleita ajaa samaan linjaan.

Kysy, keskustele tai kommentoi.

Kysymyksesi


 • "Sähköpostisoitetta ei julkaista"

* Vaaditut kentät